Uncategorized

Prednosti uvođenja e-učenja za vašu kompaniju

By 1 октобра, 2017 No Comments

E-učenje ne bi trebalo da bude samo novi trend koji kompanije trebaju da usvoje jer je sve tradicionalno zastarelo i treba ga zameniti. Umesto toga, e-učenje je važna kulturna promjena u kompanijama u pogledu načina na koji poboljšavaju proces učenja. Jedno je sigurno, kada se strateški implementira, e-učenje menja igru kada su u pitanju edukacija i obuka bilo koje kompanije.

Jasno je da e-učenje nudi brojne pogodnosti za pojedince i kompanije, te da može ponuditi bolju alternativu tradicionalnim metodama. Stoga, postoje neke jasne prednosti koje vredi spomenuti.

 

  • Fleksibilnost

Ne postoje granice i ograničenja kada je reč o tome kada i gde se uključiti u proces učenja. Zaposleni to mogu učiniti iz udobnosti svog doma ili nekog drugog mesta, u bilo koje vreme – dok god imaju računar i internet. Nema dugog putovanja i drugih neprijatnosti. Ovo je naročito značajna prednost kada je u pitanju međunarodni tim ljudi, raspršenih širom sveta u različitim vremenskim zonama. E-učenje lako nudi trening bilo gde i bilo kada.

  • Isplativost

Kompanije brinu o troškovima, a uvođenje e-učenja će uštedeti novac i ovo je posebno tačno kada govorimo o velikom internacionalnom timu ljudi koji su rasprostranjeni na globalnom nivou. Inicijalni troškovi razvoja mogu biti veći, ali troškovi implementacije su smanjeni zbog brzine i jednostavnosti kojom se realizira učenje. Bez troškova smeštaja i putovanja, iznajmljivanja učionice, štampanog materijala, trenera, itd.

  • Konzistencija

Razvoj kursa e-učenja znači pružanje identičnih informacija i znanja svim učesnicima, dok u tradicionalnoj učionici oni mogu da variraju od treninga do treninga.

  • Jednostavnost i pristupačnost

E-učenje daje zaposlenima materijal za učenje dostupan 24/7. Svaka osoba ima drugačiji stil, tempo i način učenja, a nemaju svi ni isti početni nivo znanja. Postoje brži učenici i sporiji, oni koji moraju više puta da prolaze kroz isti materijal kako bi stekli znanje i oni koji osećaju dovoljno upoznati sa nekim temama i stoga ih samo sklanjaju i uštede vreme. Jednostavno rečeno, u-učenje je dizajnirano da zadovolji različite potrebe učenika i na taj način povećava produktivnost.

  • Jednostavnost praćenja

Pratiti napredak i performanse zaposlenih je izazovno. Uz e-učenje, praćenje procesa učenja i obezbeđivanje da su ispunjeni ciljevi nikad nisu bili jednostavniji. Otkrivanje bilo kakvih teškoća koje zaposleni mogu imati s online kursevima daju smernice menadžment da više ispitaju problem i izvrše modifikacije online kurseva. Većina platformi za učenje ima i različite testove i kvizove integrisane da bi bolje procenili tempo učenja.

E-učenje jednostavno odgovara današnjoj radnoj snazi. Kontinuitet učenja i učenje sopstvenim tempom je ono što zaposleni danas visoko vrednuju. Virtuelne kancelarije postaju sve više i više zastupljene, a kompanije sve više postaju globalni učesnici na tržištu u kojima je radna snaga raštrkana širom sveta. E-učenje čini dostupnim sve što je kompanijama potrebno u ovom pogledu i to se uskoro neće promeniti.

Leave a Reply